Известен лондонски пластичен хирург разкри негативното въздействие на защитните маски

...
 Известен лондонски пластичен хирург разкри негативното въздействие на защитните маски
Коментари Харесай

Пластичен хирург: Винаги крем под маската

 

Известен лондонски еластичен хирург разкри отрицателното влияние на защитните маски върху кожата на лицето и споделя препоръки за справяне с следствията, написа Дейли Мейл.

Според доктор Янис Александридис, кожните проблеми се предизвикват от струпване на нездравословни бактерии, които пораждат от високата централизация на издишания въздух под маската. Впоследствие те могат да доведат до разнообразни недостатъци.

Например, персоналните защитни средства могат да провокират фини бръчки и разнообразни обриви.

" Преждевременното стареене се дължи на инфектиране на кожата, което се предизвика и при носене на маска. Проблемът поражда не когато човек носи маска, а когато я смъкна. В този миг естествената отбрана на кожата е отслабена. Това значи, че бактериите, замърсяването и други нездравословни отрови могат да обхванат навърте и да причинят окисление, стимулиране на инфекциозен отговор. Освен това, заради тежката загуба на влага, кожата става суха и обезводнена ", изясни пластичният хирург.

Той добави, че повишението на температурата, породено от издишания въглероден диоксид може да провокира струпване на мъртви кафези, нечистотия и кожни мазнини, което от своя страна предизвиква обриви.

За да се предотвратят тези проблеми, лекарят предлага да носите копринени маски. Според него този материал е по-мек от другите и по-малко травматично лице. Той също по този начин поучава потреблението на подхранващ крем, който ще сътвори предпазен пласт сред кожата и маската. Това ще помогне за усмиряване на сензитивната зона и понижаване на в допълнение търкане.

Хирургът предизвести, че заради разрушаването на епидермалната преграда, устните могат да се напукат: серуми и дебели мехлеми, които могат да компенсират изгубената влага и да се предпазят от пукнатини, могат да оказват помощ от такова увреждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР